Осем партии в общинския съвет в Силистра (ОБЗОР)

Осем партии в общинския съвет в Силистра (ОБЗОР) | StandartNews.com

Шарен местен парламент ще управлява Силистра през следващите 4 години. В новоизбрания общински съвет влизат осем политически сили, като най-голямо почти 30% присъствие има спечелилата и кметското място партия ГЕРБ.

Хората на Бойко Борисов ще сформират група от 12 души в 33 членния местен паорламент. Втори по числен състав , със 7 съветници, е местната коалиция „гражданско единство", чийто водач Александър Сабанов достигна до балотаж.
Повече от половината нови общинари 18 на брой получават за първи път изборен пост в местната власт. Свита е редицата на „професионалните управленци", като място в съвета са намерили само двама бивши заместник кметове и 1 секретар на общински съвет.

Три села от региона са успели да се преборят за представителство и с помощта на преференциите са избрали свои жители в съвета. Сега заедно с градските избраници на банките ще седят и съветници от селата Айдемир, Калипетрово и Бабук.
Шареният парламент предполага трудно сформиране на мнозинства Още не е ясно на които политически сили ще разчита в гласуванията новият стар кмет доктор Юлиян Найденов. Първо ще потърсим подкрепата на тези които са ни подкрепили на балотажа, но няма да загърбим и останалите политически сили. Смятам, че разумните предложения за развитието на общината ще бъдат подкрепяни от всички, които доброто на хората в Силистра, обясни доктор Мария Димитрова, общински лидер на ГЕРБ в града, която в предходния мандат председателстваше местния парламент.
Първата сесия на общинския съвет в Силистра е насрочена за 10 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай