Обвиниха Марешки за рекет и побой (ОБЗОР)

Обвиниха Марешки за рекет и побой (ОБЗОР) | StandartNews.com

Варна. В рекет и причиняване на лека телесна повреда на общински съветник бе обвинен Веселин Марешки, съобщиха от прокуратурата. Наложена му е парична гаранция от 100 000 лева. Ако бъде изправен на съд и вината му се докаже, Марешки може да отнесе наказание от 5 до 15 години затвор, глоба от 5000 до 10 000 лв. и конфискация на до половината имущество.

Причина за повдигнатото обвинение е скандалът от миналия месец в пицария "Ред Ход" във Варна. Нейният собственик Асен Миланов твърди, че е изнудван от аптечния бос с 10 000 лева на месец за наем. Марешки претендира за собственост на терена и твърди, че Миланов ползва зимна градина, за която не си плаща наем. Бизнесменът е подменил адресната си регистрация от варненска на софийска.

"Ако бе отишъл до Париж, паричната гаранция щеше да е 200 000 лева", коментира вчера адвокатът му Милен Ралчев. Той ще обжалва мярката на прокуратурата пред Варненския окръжен съд. Освен за рекет Марешки има и обвинение за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. Общинарят твърди, че е отнесъл юмрук от Марешки пред спорното заведение в центъра на Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай