Общинарите ще се поправят за безплатното паркиране

Общинарите ще се поправят за безплатното паркиране | StandartNews.com

София. Общинските съветници на София ще се поправят за безплатното паркиране в центъра на столицата. Шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков отново ще внесе за гласуване искането общинарите да се откажат от привилегията си.

Това ще стане още на следващото заседание на градския парламент, след като в четвъртък точката не мина заради 22-ма съветници гласували против и 5-ма въздържали се. Шестима общинари от ГЕРБ също бяха сред тези, които не подкрепиха искането да се отнемат специалните им карти за безплатно паркиране. Това са Лиляна Еленкова, Силвия Христова, Екатерина Йорданова, Йордан Господинов, Ивелина Джартова и Роберт Янакиев.

В специална декларация днес столичните общински съветници от ГЕРБ уверяват, че тази привилегия е необоснована и ненужна. Те настояват техните колеги, които са запазили безплатното паркиране, да обяснят пред обществото мотивите си.

"За нас отказът от тези картите е въпрос на лична почтеност. Не приемаме доводите на опозицията, че съветниците обикалят града по работа и затова трябва да паркират безплатно навсякъде. Мнозинството от гражданите също пътуват из града по работа, но спазват правилата. Приехме промени във важната за развитието на София наредба за паркирането", се казва в декларацията.

Общинарите от ГЕРБ смятат, че трябва да покажат съпричастност към гражданите, след като се взимат решения за ограничаване на паркирането в центъра на столицата. "Не може правилата,
които приемаме да не важат за нас. Намаляването на трафика в центъра на града, улесняването
на придвижването, намаляването на шума и вредните газове са цели, които се подкрепят от
мнозинството столичани", се казва в декларацията.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай