Невролог става общински съветник

Невролог става общински съветник | StandartNews.com

Благоевград. Благоевградският невролог д-р Константин Томов ще положи клетва като общински съветник на сесията на ОбС-Благоевград този петък.

Докторът става един от 37-те съветници, след като внезапно почина Венчо Ангелов от групата на „ВОТ Консерватори".

Промяната в състава на местния парламент налага и попълване на три от комисиите. Очаква се по време на общинското заседание да бъде приета на второ четене Наредбата за управление на отпадъците на територията на общината. Ще се разгледат шест преписки, касаещи одобряване на пазарни оценки и съответно продажба на имоти за жилищни нужди на граждани. Общинските апартаменти ще станат собственост на своите дългогодишни наематели, имотите се намират в кварталите „Еленово", „Струмско", „Запад" и на ул. „Радовиш". Съветниците ще гласуват е предложения за възстановяване право на собственост върху различни имоти и заплащане правото на строеж за узаконяване на вилни постройки по кадастралната карта на село Бистрица и в местността Картала.

Общинските съветници ще приемат и предоставяне право за безвъзмездно управление на Трето основно училище „Димитър Талев" – Благоевград върху общински имот – спортна зала със застроена площ 1070 кв. метра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай