Мотото „Стани екс-пушач!” завладя Кърджали днес

Мотото „Стани екс-пушач!” завладя Кърджали днес  | StandartNews.com

1552 проверки -дневни и нощни са извършени от РЗИ – Кърджали от януари до октомври т. г. на обекта във връзка с контрол по спазване Закона за здравето и ограничаване на тютюнопушенето. Проверени са 351 детски и учебни заведения, в т.ч. ученически столове, бюфети, павилиони и здравни служби. 610 са проверките в обекти за хранене и развлечение.„ Има установени нарушения и издадени 5 наказателни постановления на физически лица на обща стойност 1500 лв., съобщи инж. Росица Иванова, дирекция „Обществено здраве" в РЗИ Кърджали.

По повод Международния ден без тютюнопушене 19 ноември инспектори организираха със служители на Община Крумовград измерване нивото на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта. През седмицата бяха проведени беседа и презентации в основни училища в Кърджали момчилградското село Равен.

Тийнейджърите получиха здравно-просветни материали. Показан бе и филмът„Денят на Яна". Партньори на Здравната инспекция в тазгодишната кампания са Регионален инспекторат по образование, Общински съвет по наркотични вещества в Кърджали, родилно отделение към МБАЛ "Д-р Ат.Дафовски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай