Местан: Да победим омразата с любов

Местан: Да победим омразата с любов | StandartNews.com

Кърджали. Да победим омразата с любов! Това е философията на ДПС. Вашият глас за ДПС е глас за ново демократично управление, алтернатива на ГЕРБ.

С тези думи лидерът на Движението Лютви Местан се обърна към участниците в многохилядния митинг в Кърджали, с който бе даден стартът на предизборната кампания на Движението за парламентарния вот.

България има нужда от силно ДПС, защото тази партия е синоним на стабилност, на българския национален интерес, каза още той. Няма да позволим на никого да разцепи ДПС, няма да позволим да ви дискриминират и да ви мачкат. ДПС е силата, която ще ви осигури равннопоставеност и пълна интеграция във всички власти, в това число и в силовите структури.

Местан призова на вота на 12 май да се избере демократичната държава пред авторитарния модел на управление. „Изправени сме пред най- важната и най-трудна победа, защото имаме пред себе си противник, който държи силовите власти и мачка политическия си опонент. Вярвам във вашата енергия и ще си поискаме обратно и свободата и сигурността едновременно", каза още лидерът.

За участие в националния младежкия събор бяха пристигнали над 2 хиляди души от региона и цяла Южна България. Словото на Местан бе прекъсвано неколкократно със скандирания „ДПС","ДПС". Бяха представени водачите на листи във всичките 31 многомандатни избирателни райони в страната. Заедно с тях на трибуната излязоха и кандидат-депутати от 9 МИР Кърджали.

Лютви Местан подчерта, че ДПС е единствена партия, която застава в столицата на толерантността Кърджали с целия букет от етноси и религии и единствена е включила в своите листи като водачи, представители на всички малцинства.

Многохилядното множество бе приветствано и от евродепутата Филиз Хюсменова, която припомни, че на 13 април преди осем години ЕП гласува присъединяването на България към голямото европейско семейство.

Митингът продължи с богата концертна програма с участие на попфолк певицата Емилия.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай