Мартен без плаж заради Мишо Бирата

Мартен без плаж заради Мишо Бирата | StandartNews.com

Русе. Град Мартен, Русенско, е на път да остане без плаж заради дълг на покойния Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. Търгът за 74 дка от крайбрежната ивица по Дунав е насрочен за 23 август. Парцелът е оценен за 445 758 лв. и трябва да погаси над 2 млн.лв. борч за неплатени бирени бутилки от "Леденика ММ" на "Терахим 97" АД.

По изпълнителното дело върху имота е наложена договорна ипотека, съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. Окръжният съд отхвърли молбата на областната управа да се наложат обезпечителни мерки върху терена, докато не приключи разследването на скандалната продажба. То трябва да изясни как парцелът е преобразуван от публична в частна държавна собственост. Преди 5 години бившият областен управител на Русе Мария Димова продава земята по 6,82 лв./кв.м за 505 000 лв. Търгът е спечелен от варненското дружество "Вайн селект" ЕООД. Собственикът му Евгени Марков е в управата на "Хотел Мениджмънт" АД на Михаил Михов. Фирмата ипотекира парцела като обезпечение на дълга в полза на "Терахим 97".

Ексгубернаторката Мария Димова вече отиде на съд за заменката на бившата резиденция на Тодор Живков в Лесопарк "Липник" срещу 5 апартамента в новото крило на "Дунав плаза". Делото още не е приключило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай