Марихуаната в Хасково скочи 6 пъти

Марихуаната в Хасково скочи 6 пъти  | StandartNews.com

Хасково. С поне 6 пъти е скочила цената на марихуаната в Хасково през последните няколко години. Ако до преди 2-3 години цигара с трева се е търгувала по 1,50 сега в зависимост от качеството на съдържанието може да стигне и до 7 лв.

От Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към общината обясниха тенденцията на увеличаване с повишаването на търсенето на забранената стока. Данните бяха извадени по повод 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици и наркотрафика.

Тревожната статистика показва, че възрастовата граница за първо пушене на трева пада до 12 години.

Един от най-фрапиращите случаи, засечени през изминалата учебна година е на петокласници с марихуана за 50 лв., купена с пари от стипендиите им.

Тенденция към увеличаване експертите отчитат и при видовете синтетична дрога. Тя е в голямо разнообразие и е на достъпни цени, е обяснението за факта. Тенденцията наркотиците да се разпространяват основно около училищата остава.

100 кила, Маги Джанаварова и Део ще пеят на градския площад в самия ден за превенция. Те са посочени като най-желани изпълнители след анкета в гимназиите, обясниха организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай