Луд пироман пали коли наред

Луд пироман пали коли наред | StandartNews.com

Варна. Невменяем мъж, подпалил близо дузина коли край морето, ще отърве решетките и ще се лекува. Полицията е задържала 25-годишен варненец заради палежи на автомобили, съобщават от ОДП на МВР. Установено е, че мъжът, който е неосъждан, е запалил умишлено 11 коли, паркирани в центъра и кварталите „Трошево" и „Възраждане". Престъпленията са извършени в периода 10 – 23 април.

Сигнали от потърпевши собственици на автомобили имаше и във Фейсбук. Според тях пироманът избирал само коли кабрио, на които драсвал клечката. Младият мъж бил спипан всъщност с марихуана и имал повдигнато обвинение за притежание на дрога. След това разследващите установили, че почеркът в палежите е един и същ и той е авторът им.Срещу него били образувани 9 досъдебни производства в Районна прокуратура и още 2 в Окръжна по компетентност. Направената съдебно-медицинска експертиза установила, че е невменяем и затова няма да бъде съден, а ще бъде изпратен в клиника да се лекува. Пироманът палил една кола в повечето случаи, но огънят се прехвърлял и на съседните, които горели почти до неузнаваемост.

Сигнал за пожар в лек автомобил "Мерцедес", паркиран до хижа в с. Звездица, е получен през нощта срещу сряда, информират още от полицията. Няма пострадали хора. Колата е унищожена. Причините за пожара се установяват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай