Крадци свиха 1 тон лавандула по поръчка

Крадци свиха 1 тон лавандула по поръчка | StandartNews.com

Стара Загора. Съмненията, че много от кражбите на селскостопанска продукция са по поръчка на непочтени търговци и производители, се потвърждават от полицейска акция в старозагорското с. Търничене. Арендатор в селото сигнализирал в полицйския участък в Павел баня, че неизвестни апаши са орязали и прибрали като своя около 1 тон лавандула от негов масив с етерично-маслената култура.

Криминалистите бързо попаднали по следите на крадците и техния поръчител. Задържани са двамата извършители на престъплението - А. П. /38 г./ и К.С./37 г./ от съседното село Габарево, както и поръчителят на кражбата – 30-годишният С.И. от Павел баня, съобщиха от полицията във вторник. Образуваното досъдебно производство ще установява участието на всеки от тях в престъпния акт, както и дали това е първата поръчкова кражба на бандата.

„Собственикът на лавандуловия масив Тодор Кюранов, отглежда и рози и е един от най-добросъвестните производители на етерично-маслени култури в района", каза кметът на с. Търничене Ахмед Ходжа.

Според местните хора двамата арестувани крадци от съседното с. Габарево били от ромската махала, от която основно се набирали мераклиите за поръчкови кражби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай