Кола помете двама пешеходци в Петрич

Кола помете двама пешеходци в Петрич | StandartNews.com

Благоевград. Двама пенсионери по чудо се отърваха от тежки травми, след като върху тях връхлетя кола. Пътният инцидент станал около 09:30 часа в четвъртък на улица „Цар Борис III" в Петрич.

Лек автомобил „Фолксваген Пасат", управляван от 34-годишен мъж от село Рупите, се движел на заден ход. Шофьорът не видял движещите се по пътното платно двама мъже съответно на 75 и 64 години и возилото ги блъснало.

Пострадал е по-възрастният мъж, който е с рана на носа и пукната кост на дясната ръка. Другият пешеходец останал невредим. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача, извършена с дрегер, е отрицателна.

Млад и пиян шофьор хванаха в Благоевград

Благоевград. Шофьор от гърменското село Хвостяне бе заловен да кара пиян колата си в Благоевград. Срещу него е образувано бързо производство. 24-годишният В.К. шофирал лек автомобил „Ауди" по булевард „Св. Димитър Солунски" в областния център. Спрян е за проверка от полицейски служители на Второ РУП – Благоевград. С техническо средство е установено, че младият мъж кара возилото с наличие на 2,11 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е със заповед в ареста до 24 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай