Кметът на Стралджа спонсорира чистенето на снега от джоба си

Кметът на Стралджа спонсорира чистенето на снега от джоба си | StandartNews.com

Новият кмет на Стралджа Атанас Киров, който е бивш състезател по футбол на ЦСКА, даде собствени средства за снегопочистването през последните дни. Градоначалникът финансира закупуването на най-необходимите две гребла, които веднага са предоставени за ползване от тракторите, чистещи снега, съобщиха от местната община.

Едното гребло е отишло при земеделски производител от село Недялско, чиято техника почиства пет села в общината. В Саранско пък са осигурени средства за гребло на друга машина, а кметът на общината Атанас Киров осигури финансирането на гумите и цялостното окомплектоване на трактора, казаха от общината. Киров е осигурил горивото и за техниката на друг земеделски производител, чиито трактори чистят пътищата между селата.

От общината не съобщават колко общо се е бръкнал за спонсорството Атанас Киров. Факт е обаче, че тази зима община Стралджа е дала само 15 000 лева за почистване в селата и градчето. В сравнение с предходни години сумата е далеч по-малка, твърдят от кметството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай