Хиляди вярващи окупират Добра вода

Хиляди вярващи окупират Добра вода | StandartNews.com

Пазарджик. Още от 17 август стотици и дори хиляди богомолци, вярващи и обикновени хора се стичат към едно специално място за християните на 15 км от Пазарджик.

До храма "Св.св. Флор и лавър" в местността "Добра вода" се стига лесно от Пазарджик през село Дебрещица, където църквата е построена върху основите на едноименния манастир през 1906 година. Там се намира целебната вода, откъдето идва и нейното име и името на района.

Богомолците от цяла България се стичат на святото място за християнския празник на светите Флор и Лавър, обясни отец Стефан. Братята каменоделци са канонизирани преди векове заради лечителските си умения и се радват на особена почит.

Традиция е срещу 18 август всяка година голям брой хора да нощуват в параклиса с името на светците като се молят за изцеление и душевен мир, обяснява отецът. На самия 18 август свещеници от Пазарджишка духовна околия ще отслужат света божествена литургия. И тази година вярващите ще дадат курбан за здраве, а местните хора канят и българи, и чужди туристи безплатно и от сърце за празника.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай