Хасково обявява Гришо за почетен гражданин с индивидуална церемония

Хасково обявява Гришо за почетен гражданин с индивидуална церемония  | StandartNews.com

Хасково. Най-младият почетен гражданин на Хасково Григор Димитров ще бъде удостоен със званието на специална индивидуална церемония.

По традиция почетните хасковлии се обявяват на Деня на Хасково - 8 септември. В понеделник обаче в театъра, където се проведе церемонията, не присъства представител на Гришо, който да получи почетните плакети и грамота от негово име.
Вместо това те бяха само представени пред обществеността и отново прибрани.

Прецедентът с отделна церемония е заради изричното искане на именития хасковлия да получи лично званието си, когато е в родния си град, обясни председателят на Общинския съвет на Хасково Иван Иванов, който води церемонията. Затова специалното издание на „Почетен гражданин на Хасково 2014" ще се организира в близките месеци, след стиковка с програмата на Димитров.

Освен него с почетната титла беше удостоена педиатърката проф. д-р Ексапет Караханян. Посмъртно званието беше присъдено и на съавтора на монумента на Богородица Петьо Александров. Плакетът получиха съпругата, синът, снахата и двете внучки на именития скулптор. Той беше почетен от Хасково и с поставянето на барелеф в подножието на най-високият монумент в Света на Богородица на хълм Младежки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай