Харманли се организира в мрежата за протест срещу бежанците

Харманли се организира в мрежата за протест срещу бежанците | StandartNews.com

Хасково. Нов протест заформят в социалната мрежа срещу бежанците хората от Харманли. Засега не е ясна датата за протеста, но предложенията са за късния следобед на 28 февруари, или за следващия ден-1 март.

 

Харманлийци вече пробваха веднъж да се противопоставят срещу настаняването на бежанци на тяхна територия. В средата на ноември, само месец след като в бившите казарми на входа на града беше обособен бежански център, хората се събраха на протест, но той мина вяло и без кой знае каква подкрепа, съответно остана и без резултат.

 

Сега местните са категорични, че ще настояват да се ограничи достъпа на бежанците до града. Чуват се и по-крайни искания, като това - лагерът да бъде преместен в някое от безлюдните в региона села.

 

Междувременно стана ясно, че началникът на бежанския лагер край свиленградското село Пъстрогор Желю Желев е премахнат от поста. Заповедта за освобождаването му е разписана от шефа на държавната агенция за бежанците Васил Върбанов на 10-ти февруари.

 

С откриването на лагера в Харманли Желев известно време съвместяваше началническия пост и там. Към края на декември обаче на мястото му в Харманли беше назначен Йордан Малинов.

 


Сред мотивите за уволняването му и от началническия пост в Пъстрогор са лоша дисциплина на всички нива и редица нарушения в ръководството на бежанския център. Изводите са направени след проверка, назначена от ДАБ и водена лично от заместник- директора й. Срещу Желев тече и втора проверка на Агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай