Граждански обединения се целят в местната власт в Дупница

Граждански обединения се целят в местната власт в Дупница | StandartNews.com

Граждански обединения направиха заявки за местната власт в Дупница. Създадено от общинския съветник Методи Стойнев сдружение „Заедно за Дупница" вече обяви, че ще има своя листа за общински съветници и кандидати за кметове на кметства, но няма да подкрепи никого от кандидатите за кметове. Сдружението е получило подкрепата на партия „Целокупна България" с идеята да се създаде местна коалиция, за която се търсят и други партньори. За финансиране на кампанията се разчита на хората, които ще бъдат включени в листата.

Със самостоятелна листа за общински съветници на изборите през есента ще участва и новото местно сдружение „Обединени за Дупница", което обединява представители на бизнеса. Те вече обявиха обявиха подкрепата си за кандидата за кмет на общината д-р Иван Ибришимов. Зъболекарят обяви, че макар да заема мястото в парламента на избраната за омбудсман Мая Манолова, ще се бори за доверието на съгражданите си да стане кмет на Дупница. Подкрепа за него заявиха и от БСП, тъй като той е член на националното ръководство на столетницата.

Междувременно стана ясно, че СДС- Дупница ще участва в предизборната надпревара като част от местната коалиция Обединен демократичен блок (ОДБ), а не с ДСБ и „ Движение България на гражданите", които отиват на местния вот като Реформаторски блок. Очаква се до дни ОДБ да бъде преучредено, но без ДСБ и „Партията на зелените"чиито съветници напуснаха групата на ОДБ в настоящия Общински съвет. Очаква се към местното обединение да се присъединят БАСТА и ВМРО. След подписване на споразумение от ОДБ ще обявят и свой кандидат за кмет. Настоящият кмет на общината Методи Чимев най-вероятно отново ще бъде кандидат на ГЕРБ за втори мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай