Гласят английски колеж в Града на липите

Гласят английски колеж в Града на липите | StandartNews.com

Стара Загора. Английски колеж за подготовка на технически кадри в електрониката, електротехниката и машиностроенето гласят в областния град. Ножицата между търсенето и предлагането на високоподговени специалисти с техническо образование все повече се разтваря, аргументира идеята шефът на Търговско-промишлената палата Олег Стоилов в Града на липите.

И бизнесът, и родителите били категорични, че сегашните средни технически кадри са далеч от европейския модел на специалисти с широка образователна култура. Намерението и искането на старозагорския да подготвя такива кадри е било прието съвсем сериозно от втория човек в Британското посолство у нас Катрин Барбер при неотдавнашната й визата в Стара Загора. Тя и колегите и от търговския отдел в посолството били готови да обсъдят реализацията на подобен проект заедно с палатата и с най-голямата бизнес-организация в региона – Клубът на работодателя. Същата остра нужда от високвалифицирани технически кадри според англичаните изпитвали и инвеститорите от Острава в България.

Шефът на търговската палата Стоилов се въздържа от прогноза кога проектът може да стартира, на е убеден, че той ще се реализира в рамките на следващия програмен период на ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай