ГЕРБ срещу БСП в битка за две села в Пиринско

ГЕРБ срещу БСП в битка за две села в Пиринско | StandartNews.com

ГЕРБ срещу БСП. Това е битката в две села в Пиринския край на частичните кметски избори следващата неделя- 13 март. Двете партии ще водят борба за кметския пост в гърменското село Хвостяне и в петричкото село Долна Крушица. Конкуренти в първото селище са Баадин Юсеинов от БСП и Сейхан Ахмедов от ГЕРБ. На редовните избори през октомври миналата година те двамата стигнаха до балотаж, на който взеха по равен брой гласове. Това наложи провеждането на извънредни избори.

Аминистративен съд – Благоевград пък обяви за недействителен избора на кмет на петричкото село Долна Крушица на Борис Тупаров. При ръчното броене на изборните книжа се установи, че има разминаване в броя на гласували и намерени бюлетини. Гласоподавателите, упражнили своя вот, са 141, а бюлетините – 145. Стана ясно, че на първия тур на 25 октомври за кандидата на Коалиция „Роден край" Борис Тупаров действителните бюлетини са 64, за жалбоподателя Митко Тилев са 59, а за третия кандидат Георги Малечканов от БСП те са 7. Недействителните бюлетини са 15. За да бъде обявен за победител, на Тупаров са му трябвали 66 гласа – 50% плюс 1, които той не е получил. ОИК-Петрич грешно е отчела, че за него бюлетините са 66, за Тилев – 58, а за Малечканов – 6.

Сега в битката се впускат трима кандидати. Борис Тупаров този път е издигнат от ПП „Българска нова демокрация", Митко Тилев отново е изборът на ГЕРБ, а двамата ще имат конкуренция в лицето на Симеон Тилев от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай