Футболисти учат английски на стадиона

Футболисти учат английски на стадиона | StandartNews.com

Футболистите от детско юношеската школа на „Ботев" (Враца) ще учат английски език на стадиона. Успоредно с тренировките, малчуганите ще спрягат глаголи и ще учат нови думи. Идеята дошла наскоро на един от членовете на фенклуба „Ботев Враца Завинаги" - Александър Алеков.

Той организира уроците по английски език, в който могат да се включат всички желаещи.

Хлапетата от тима на Враца ще трупат знания на стадиона, досущ като в училище. Осигурени са им и специални помагала от помощник-треньора на мъжкия тим Жоро Станков. Акцентът в уроците засега е върху футболния английски. През тази седмица, с помощта на общинското ръководство, на стадион „Христо Ботев" ще бъде обзаведена и класна стая, където хлапетата от школата ще могат да провеждат теоретични занимания и да подготвят домашните си.

Това е поредната инициатива на фен клуба към децата на Ботев /Враца/. Преди месец запалянковците осигуриха нова екипировка на 120-те възпитаници от школата. Подобна инициатива не бе реализирана през последните 20 години. Половината от парите бяха събрани от продажбата на шалове и календари, а останалите от спонсори и дарители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай