Французин атакува офис заради 230 хил. лв.

Французин атакува офис заради 230 хил. лв. | StandartNews.com

Безработен и със запорирани сметки, Мишел отнесе 500 лв. глоба

Старозагорският офис на КТБ бе първият в страната, директно атакуван от изнервени до краен предел вложители. Драмата се разигра в средата на юли, малко след като стана ясно, че банката няма да обслужва своите клиенти и не е ясно кога хората ще си получат парите. Френският гражданин Мишел Камполо и неговата съпруга - старозагорката Миглена Здравкова-Камополо, вбесени, че спестените им пари - 230 000 лв., са блокирани в КТБ, решили да поискат обяснение от шефа на местния клон. Появили се една сутрин пред банката и учтиво помолили охранителите да повикат директора. Банковият шеф Иван Пейковски лекомислено ги поканил в кабинета си на разговор. В продължилия повече от час горещ разговор, естествено, не могъл да ги убеди, че от него самия не зависи изплащането на парите им. Двамата съпрузи категорично отказали да напуснат банката, докато не си получат парите. Французинът останал вътре, а съпругата му Миглена излязла навън и се опитала да запали предварително струпани стари гуми. Полицията успяла да предотврати опита й за палеж в центъра на града. А малко по-късно и съпругът Мишел е бил изведен с белезници от банката.

Според обясненията на семейство Камполо те продали наследствен апартамент на съпруга във Франция и със средствата се върнали да живеят в България. По-голямата част от парите от продажбата на жилището внесли на депозит в КТБ. В момента и двамата били безработни и заради блокираните си средства буквално били принудени да мизерстват. Не можели да си платят тока и телефоните, нямали пари дори за храна и това ги накарало да предприемат отчаяния акт. Блокирани спестявания в КТБ имали и майката, й братът на старозагорката Миглена и нямало как да им помогнат.

След 24-часовия арест Камполо се оплака пред медиите, че е бил ритан при задържането си. "Боли ме дясната част на гръдния кош, сигурно са ми пукнали или счупили ребро", жалваше се Мишел. Това обаче не го спаси от акта за 500 лв., който му бе съставен след атаката срещу банковия клон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай