"Евро 2015" за юноши тръгва под Аязмото

"Евро 2015" за юноши тръгва под Аязмото | StandartNews.com

Европейско първенство по футбол за юноши до 17 г ще стартира на стадион „Берое" на връх Гергьовден, на който по традиция честваме и Деня на Българската войска и храбростта. Това съобщиха домакините от Старозагорската община, която е в трескава подготовка за официалното откриване на "Евро 2015".

В дните на шампионата Градът на липите ще посрещне няколко хиляди души - футболисти, клубни екипи, гости, фенове, представители на българския и европейския футбол. Общо 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи от стадион „Берое".

За първи път България е домакин на турнир на УЕФА от такъв ранг, а нашият юношески национален тим за пръв път от 1991 г насам участва в европейския шампионат. Освен в Стара Загора отборите ще играят още в Сливен и Созопол, а финалният мач ще бъде в Бургас. В рамките на 16 дни – до 22 май, ще се проведат общо 33 мача с участието на 52 национални отбора и 288 футболисти, сочи официалната статистика.

Турнирът се провежда в два етапа - квалификационен кръг и елитен кръг. Жребият, който ще разпредели 16-те финалисти в 4 групи, по 4 отбора, ще се тегли на 2 април. На него ще присъства и старозагорският градоначалник Живко Тодоров.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай