Двама мотористи и шофьор ранени в Пиринско

Двама мотористи и шофьор ранени в Пиринско | StandartNews.com

С откриването на сезона от рокерите започнаха и пътните инциденти с мотористи. Двама пострадаха в катастрофи в Пиринския край. Първият е ранен към 10:35 часа в понеделник на булевард "Димитър Солунски" в Благоевград. Лек автомобил с неустановени към момента марка и водач отнел предимството на мотоциклет „Ямаха", управляван от 60-годишен благоевградчанин. Мотористът набил спирачки, за да избегне удар с леката кола, но загубил контрол и паднал на пътното платно. Получил е контузия на гръден кош, след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Водачът на лекия автомобил напуснал местопроизшествието, полицията го издирва. По случая е образувано досъдебно производство.

17-годишен неправоспособен младеж с мотор „МЗ 150" катастрофира на пътя между Благоевград и село Покровник. Той се движел зад лека кола „Фолксваген Пасат", забил се в нея, когато шофьорът завил наляво. Мотористът е приет за лечение в МБАЛ – Благоевград с фрактура на лява подбедрица. Пробата за наличие на алкохол на водача на колата е отрицателна.

Шофьор катастрофира в парапет на мост между санданските села Златолист и Катунци. Той опита да прикрие ПТП-то, но заради болки в гръдния кош потърсил медицинска помощ в ЦСМП – Сандански. Лекарите уведомили за случая полицията. Мъжът е настанен за лечение в болницата, няма опасност за живота му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай