Драгалевци настръхна от крадци

Драгалевци настръхна от крадци | StandartNews.com

Жителите на елитния столичен квартал Драгалевци се организираха в доброволчески отряд, заради зачестилите кражби в района. Кварталът се оказва предпочитан терен за крадците. Заради зачестилите обири жителите на района решават да пазят сами домовете си. Част от тях организират доброволчески отряд и обикалят квартала, докато останалите се опитват да поспят, без да подскачат при всеки шум в двора.

Групата е от около 50-60 души. Отрядът вече е заловил група апаши в действие, но кой знае защо да съдебно преследване срещу злосторниците не се стига.

Почти няма къща без куче-пазач, но и това не спира крадците, които тровят животните. Хората са принудени да търсят допълнителна защита. Повече от месец мъжете в квартала не знаят какво е сън. Твърдят, че са готови да продължат да обикалят улиците в Драгалевци нощем, ако това е цената на спокойствието за жените, децата и възрастните хора. И така, докато не се намери институция, която да ги защити. Защото всички от гражданския патрул плащат данъци, а полицията никаква я няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай