Австрийци искат кулинарен фестивал в Търново

Австрийци искат кулинарен фестивал в Търново  | StandartNews.com

Велико Търново. Старата столица ще следва опита на австрийците в изграждането на система от екологичен електрически градски транспорт и ще обменя идеи в областта на опазване на културно-историческото наследство.

Темите ще бъдат обсъдени по време на предстоящата среща на кмета Даниел Панов с кмета на град Грац. Великотърновският градоначалник вече е разговарял с търговският съветник на Посолството на Австрия у нас Михаел Ангерер в общината по време на Дните на Австрия във Велико Търново.

Двамата са обсъдили и опита на град Грац от успешната реализация на проекта Европейска столица на културата през 2003 г. Австрийците са препоръчали на кмета Панов да се има предвид опита на Грац, че новоизградените сгради и инфраструктура по време на проекта трябва да са в разумен обем, защото след домакинството върху градовете пада отговорността за тяхната поддръжка. Търговският аташе на Посолството на Австрия е препоръчал да се обмисли и за възможността съвместно с Грац да се реализира кулинарен фестивал в старата столица.

В рамките на Дните на Австрия във Велико Търново Михаил Ангерер е очертал и добрите практики и постиженията на Грац като Европейска столица на културата.

Даниел Панов се надява да се стигне и до преговори за сключване на споразумение за побратимяване между Велико Търново и Грац.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай