28 общинари от Търново без отсъствия

28 общинари от Търново без отсъствия  | StandartNews.com

Велико Търново. 28 общински съветници от всичките 37 избранници могат да се похвалят че никога не са отсъствали от работа. Те са били в залата за обсъждането на всички проблеми дискутирани по време на мандата им до този момент.

По едно отсъствие по уважителни причини имат Тихомир Георгиев, Тодор Тодоров, д-р Петя Илиева, Валентин Ламбев, инж. Николай Николов, Пламен Радонов, д-р Драгош Методиев, доц. Милен Михов и Стефан Михайлов. 1186 решения са приели великотърновските общински съветници от началото на мандата си до 30 юни т.г.

За първото полугодие на 2014-а местните парламентаристи са провели 9 заседания, на които са гласували 211 решения, става ясно от отчета на председателят на общинския съвет Николай Ашиков.

9 питания са били отправени към кмета на Общината, свързани с дейността на администрацията. На всички въпроси Даниел Панов е отговорил лично по предвидения в правилника ред. Няма върнати от областния управител решения, няма и протестирани от прокуратурата решения. Няма отменени или оспорени пред съда актове на кмета от Общинския съвет, както и няма върнати решения от кмета на Общината по реда на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай