15 бъдещи майки завършиха училище „ДАР”

15 бъдещи майки завършиха училище „ДАР”  | StandartNews.com

Кърджали. Над 15 бъдещи майки завършиха курса за майчинство в училище „ДАР" към МБАЛ "д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Всички бяха единодушни, че прекият контакт с лекарите и полезните съвети, които са получили за основните етапи от развитието на бременността, са снижили страха им от предстоящото събитие.

Училище „ДАР" бе открито в началото на октомври по идея на Теодора Каракостова, заместник-председател в Съвета на директорите на лечебното заведение. Училището работи със специалистите от АГО и неонотологично отделение към болничното заведение. В рамките на 12 седмици бременните получиха специализирана здравна информация и практични съвети за своята бременност, раждане, кърмене и отглеждане на новородено от различни специалисти - акушер –гинеколози, неонотолог и акушерка.

„Присъствала съм на повечето лекции и съм изключително доволна. Информацията в интернет е обширна, но не знаеш дали се отнася до теб, а и можеш да си докараш някоя параноя", разказа Анита Гочева.

„Работя във фирма, която поема раждането в известна клиника, но след курса вече съм решила да родя в кърджалийската болница", сподели Кичка Калоянова, една от бъдещите майки.

Курсовете за бременни са безплатни и ще продължат да се провеждат и през следващата 2014 г. За деня на родилната помощ училище „ДАР" ще организира празник за „Най-красива бременна жена", съобщи Теодора Каракостова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай