Гибона ще връща Матей в националния

Гибона ще връща Матей в националния | StandartNews.com

Нашите извадиха къса клечка за европейското

Матей Казийски е вариант за националния отбор. Това каза селекционерът на България Пламен Константинов след жребия за европейското първенство, което ще се проведе в у нас и Италия през септември. Така той потвърди информация на "Стандарт" от преди месец. "Не ме интересува какво мисли или казва някой от федерацията. Казийски все още е вариант за нас. Ще видим какво ще стане. В полезрението ми е и Владо Николов", допълни Константинов след церемонията в Народния театър "Иван Вазов". Президентът на родната федерация инж. Данчо Лазаров пък отговори лаконично: "Не ме занимавайте с глупости."

За съжаление легендата Димо Тонев натресе нашите национали на Германия, Чехия и победителя от квалификацията Испания -Холандия. Всички мачове от група "А" ще се играят в зала "Арена Армеец" в София. "Много тежък жребий, но на финалите няма слаби отбори. Ние трябва да се възползваме от домакинското ни предимство и да играем поне полуфинал", коментира още Константинов.

На бляскавата церемония присъстваха много ВИП-персони, сред които министърът на спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова. На събитието почетоха още бившите министри на спорта Свилен Нейков и Петър Стойчев, красивата "Мис Волейбол" Ваня Запрянова. Хорът на музикално училище "Любомир Пипков" изпълни химните на България и Италия, следваха изпълнения с тъпани и тромпети. В шоуто се включи и танцовият ансамбъл на Нешка Робева, който изпълни част от спектакъла "Еньовден".

Ето и останалите групи:

Група "Б" - в Торино, Италия: Италия, Франция, Хърватия, Естония/Швеция".
Група "С" - във Варна: Полша, Белгия, Беларус, Словения/Португалия;
Група "Д" - в Бусто Арсентио, Италия: Русия, Сърбия, Словакия и Финландия

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай