Вергов, Бахаров и Карамазов се бият и плачат в Сатирата

Трите "мечки" са чаровни мъже и много ловки актьори, които могат да обиграят всяка ситуация и образ

Вергов, Бахаров и Карамазов се бият и плачат в Сатирата | StandartNews.com

София. Юлиян Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов най-после направиха "Арт" - култовата пиеса на световноизвестната авторка Ясмин Реза. Те искаха да се разпишат под проекта преди време, но тогава от нейния офис бяха коментирали, че са прекалено млади. Сега настъпи часът на истината - на голямата сцена в Сатирата. "Изсипахме цяла кофа пари за правата. Обяснихме на хората на Реза, че сякаш е писала текста за нас", похвалиха се те и пуснаха клипчета от техни общи пътешествия по света. Още по-готини обаче бяха детските им снимки, с които определено разнежват девойките от фен клуба.

Златните момчета на Народния театър организират зрелище, което със сигурност ще има голям успех из цяла България. Няма лошо от комерса. Без него всяка акция, колкото и естетска да е тя, е лишена от смисъл. При първото въртене на спектакъла в неделя две-трети от тийнейджърите се заливаха от смях в най-неподходящите моменти. А драмата на тримата приятели е доста страховито-екзистенциална - една прекрасна вечер те стигат до толкова силен срив в чувствата и отношенията си, че Иван пита със сълзи на очи: "Защо общуваме, след като се мразим?". А са се обичали - в продължение на 15 години. Докато не изригва формалният повод за радикалните откровения с вкус на отрова - Серж (Бахаров) си купува идиотска "картина" - чисто бяло платно. Той е проспериращ дерматолог, който от чиста проба снобизъм хвърля на вятъра 200 000 франка, за да бъде в час с капризите на своята каста. Но като човек на точните науки самолетният инженер Марк (Вергов) му избълва истината в очите, дефинирайки "творбата" като лайно и боклук. Най-нещастен е Иван (Карамазов) - без дипломи, без претенции, готов винаги да плаче за пропиляното другарство. Другите двама обаче го обвиняват, че е амеба, гъба и безхарактерна мишка, която постоянно прави компромиси, за да се хареса на всички. А малко преди финала всеки излиза срещу всеки - зачерквайки най-истинското между тях, развихряйки егоизъм, егоцентризъм, комплекси, завист, честолюбие и юмруци.

Вергов, Бахаров и Карамазов, режисирани от Антон Угринов, кой знае защо са убедени, че са най-адекватни за ролите заради 15-годишното си аверство. Те се събраха в продуцентската компания 3 bears entertainment ("Забавление с трите мечки"), мотивирани от мераци за различни творчески и човешки провокации. И тъкмо това е една от тях заради факта, че в Малък градски театър "Зад канала" Владо Пенев, Атанас Атанасов и Иван Петрушинов са блестящи в същата пиеса - вече 13 години. Така че сигурно и те са се посприятелили. Сценографията на "Арт" в Сатирата е на Никола Тороманов, а музиката е на Калин Николов. Следващото представление е на 24-и април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай