Понеделник,

Евгений Дайнов събира рокаджии на село

От: Failed to load user -
A
A
A

Велико Търново. Рокаджии опъват палатки за пети път в двора на селската къща на политолога Евгений Дайнов в село Миндя.

Къщата му и тази година ще приюти част от гостите на "Миндя Рок фест", който ще се проведе от 22 до 24 август. Миналата година в двора ми бяха опънати 10 палатки и нощуваха близо 30 човека, каза политотологът - рокаджия.

Отскоро в групата му "Магистри" има и певица, което се случва за първи път в 30-годишното й съществуване. Пресияна пее предимно джаз, но на феста щяла да е с ново амплоа като вокал.

15 български рок банди ще участват в тазгодишното издание на феста в центъра на селото. Ще пристигнат също и Васко Кръпката с Подуене Блус Бенд, Блус Трафик, Силует и Севи, която подгряваше концерта на Бон Джоуви в София.

Фестивалът се организира от Фондация "Миндя рок фест". Официалното откриване на фестивала ще бъде на 23 август с традиционно слово на кмета и певиците от местния ансамбъл "Веселина", в който се изявяват англичанки и българки едновременно. На сцената ще се качат още Earthsize и Черноризец от Велико Търново, "PurpleHaze" от Великобритания, Силует и Севи. Третата вечер на сцената ще забият Демоде, Блус Трафик, Магистри, Тортила Флат и Васко Кръпката с подуене Блус Бенд.

Около 14 000 лв. е целият бюджет на фестивала. 90% от средствата са осигурени от бюджета на Община Велико Търново. С парите ще бъдат покрити разходите по озвучаването, изграждане на сцената и осветлението. Организаторите са подпомогнати също от спонсори и дарители. Хонорари, при това символични, ще бъдат заплатени само на големите групи.

Тридневните изпълнения ще бъдат излъчвани онлайн на страницата на феста във Фейсбук. Миналогодишното издание, което е събрано в диск, ще се продава на предстоящия фестивал.

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички