Прогнози на Симпсън, които може да се сбъднат

Още преди 12 години епизод от хитовото шоу представяше какъв ще бъде животът, ако Доналд Тръмп стане президент на САЩ

Прогнози на Симпсън, които може да се сбъднат | StandartNews.com

Известно е, че Симпсън прави някои удивително точни прогнози през годините, когато сериалът е в ефир. А те вече станаха 31, пише "Дейли Мирър".

Преди 12 години епизод от хитовото шоу представи какъв ще бъде животът, ако Доналд Тръмп един ден стане президент на САЩ.

През 2017 г., на 20 януари, пророчеството на Симпсън се осъществи, когато Тръмп встъпи в длъжност като 45-и президент на САЩ, наследявайки Барак Обама.

В продължение на три десетилетия създателите и сценаристите на емблематичната анимация направиха редица зловещи прогнози.

През 1994 г. емблематичната героиня Lunchlady Doris използва части от  кон, за да направи обяд за гладните ученици на Springfield Elementary.

Девет години по-късно Ирландският орган за безопасност на храните откри ДНК от кон в над една трета от направените проби на бифбургери от супермаркети и готови ястия, а свинско имаше в 85% от тях.

Симпсъните представиха идеята за часовник, който може да се използва като мобилен телефон в епизод, излъчен през 1995 г.

Това се случи близо 20 години преди да бъде изобретен известният Apple Watch.

Докато Омир, Мардж, Барт, Лиза, Маги и останалите жители на Спрингфийлд са в центъра на много от най-големите и най-много прогнози, все още има над десет сюжетни линии, които тепърва ще оживеят.

През 2010 г. създателят на Симпсън Мат Грьонинг и неговият творчески екип замислят сюжет, който е тясно свързан с настоящата ситуация в света на фона на продължаващата пандемия на коронавируса .

Поглеждаме назад към някои сюжетни линии, които имат потенциал да се превърнат в причудлива реалност ....

Купол

Около град Спрингфийлд беше поставен масивен купол, за да предпази както града, така и хората в него, от токсично замърсяване.

Въпреки че е малко вероятно Обединеното кралство да бъде поставено под гигантски стъклен купол в скоро време, може да се твърди, че невидима граница разделя хората през цялата пандемия под формата на карантина и социално дистанциране.

Роботи, които да контролират човешкия живот

В шестия сезон на „Симпсън“ Омир се страхува за живота си, когато тълпа роботи оживяват в опит да навредят на семейството му.

Когато Омир и Мардж посещават Сърбеж и Издраскване за забавен ден с Барт и Лиза, всичко завършва катастрофално, след като високотехнологичните роботи се обръщат към тях.

Тъй като невероятният напредък в технологиите продължава да формира съвременния живот всеки ден, идеята, че роботите могат потенциално да завладеят света и хората, не е пресилена.

Иванка Тръмп по стъпките на баща си

През 2001 г. Симпсънови не само прогнозираха, че Доналд Тръмп ще стане президент на Съединените щати, те също така предложиха дъщеря му Иванка да последва неговите политически стъпки.

Години по-късно, по време на епизод през 2016 г., създателите показаха значка с името на дъщерите на Тръмп, маркирано за бъдещи избори през 2028 г.

Въпреки че Иванка все още не се е задълбавала в политическа кариера, кой може да каже, че няма да реши да наследи баща си.

Бебешкият преводач

По време на ранните серии на „Симпсън“ писателите на третия сезон се заиграха с идеята за бебешки преводач.

Епизод разказва мечтите на брата на Омир да изобрети машина, която превръща бебешките тъпотии в реални изречения, така че родителите да разберат нуждите на своите малчугани.

Удивително е, че  китайски учени реализираха подобна идея с приложение за телефон.

Преводачът за детски плачове идентифицира дали бебето е уморено, гладно или се нуждае от промяна според силата и тона.

Биг Бен дигитален

От сватбения епизод на Лиза от 1995 г.  оживяват много неочаквани прогнози.

По време на пътуването на Лиза до Лондон, зрителите видяха небостъргач зад Тауър Бридж, който удивително прилича на The Shard, дори и като място също съвпада.

Освен това епизодът прогнозира, че в близко бъдеще емблематичната лондонска туристическа атракция Биг Бен ще има цифров часовник.

Днес изглежда напълно вероятно един ден Биг Бен всъщност да стане дигитален, за да бъде в крак с времето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай