Затварят пътища при поледици

Затварят пътища при поледици | StandartNews.com

Пътната агенция ще затваря пътищата при опасни поледици до изчистване на шосетата, обявиха от ведомството. Те предупредиха водачите, които утре ще пътуват в северозападната част на страната да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Националният институт по метеорология и хидрология определи жълт код за потенциално опасно време в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Там се очакват валежи и поради ниските температури ще има условия за образуване на поледица.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване в районите с жълт код, ако това не е наложително.

Необходимо е шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай