Започва строителството на лот 2 от „Струма"

Започва строителството на лот 2 от „Струма" | StandartNews.com

София. В сряда започва изграждането на втория лот от магистрала „Струма", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Това е участъкът между Дупница и Благоевград.

Новият участък е около 37 км, а изпълнението му трябва да продължи 22 месеца.

Новото трасе е на територията на областите Кюстендил и Благоевград. Предвидено е изграждането на 4 пътни възела: "Дупница-юг", "Бобошево", "Кочериново" и "Благоевград".

Проектът включва и строителството на два тунела с дължина до 500 м на всеки един от тях. Те са на територията на област Кюстендил. Ще бъдат монтирани шумозаглушителни прегради между магистралата и населените места, ще се построят селскостопански подлези и надлези.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Изпълнител на договора за проектиране и строителство на лот 2 е КОНСОРЦИУМ "СТРУМА-ЛОТ 2", в който участват: "Импреза" АД, Италия, "ГБС Инфраструктурно строителство" АД, България и "Пътстрой – 92" АД, България. Стойността на договора е 358 722 000.00 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи ДЗЗД "ОБЕДИНЕНИЕ "СТРУМА-ПП", в което участват "Пътинвестинженеринг" АД и "Пътпроект" ЕООД – гр. София. Договорът им е за 2 949 843.00 лв. с ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай