Започна голямото следпразнично пътуване

Започна голямото следпразнично пътуване | StandartNews.com

София. В последния ден от почивните дни започна голямото прибиране. Хиляди българи се очаква да пътуват в страната или да се връщат от почивка в чужбина. В тази връзка ще се образуват големи задръствания по възлови пътища.

Движението по магистралите „Хемус" и „Тракия" ще бъде променено, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Там на много места ще се образуват тапи заради продължаващите ремонти в някои участъци.

До сряда от Варна към София по АМ „Хемус" ще бъдат пуснати по две ленти за движение, а от столицата към морето – една при ремонта на „Бебреш" на 30-тия километър от магистралата.

Прибирането към София по АМ "Тракия" ще става по една лента от и към Пловдив. Съоръжението при 67-ми километър, който се ремонтира, няма да издържи на по-голямо натоварване, обясняват от АПИ.

Засилено полицейско присъствие от 14:00 до 20:00 часа ще има на най-натоварените участъци в страната. Движението на тирове ще бъде ограничено, предупредиха пътните полицаи.

Водачите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, както и да спазват указанията на пътните полицаи, предупредиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Междувременно стана ясно, че БДЖ са пуснали над 11 хил. места в 136 влака. Автобусните превозвачи също са помислили за прибиращите се хора след празниците.

Над 11 хил. места в над 136 влака на БДЖ ще има за пътниците. Над 10% допълнителни места са отпуснати за автобусите.

"Имаме допълнително органзирани автобуси, позиционирани са в провинцията и имат готовност", каза управителят на автобусна фирма Георги Атанасов пред ТВ 7.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай