Забранената закуска. Тези храни не се ядат сутрин

Овесена каша и омлет са идеални за старт на деня

Забранената закуска. Тези храни не се ядат сутрин | StandartNews.com

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя дава сила и енергия на организма ни за целия ден. Има обаче храни, които е по-добре да не се ядат рано сутрин, защото последствията може да са неблагоприятни. Не трябва да ядете твърде кисели храни на закуска, защото това може да доведе до здравословни проблеми, предупреди Марият Мухина, диетолог и доктор на медицинските науки. Пред Moscow 24 тя обясни, че киселинните продукти имат дразнещ ефект върху стомашно-чревния тракт.

"Ако започнем деня си с портокалов сок или кисели плодове, това ще допринесе за възпаление на лигавицата и дори за развитието на гастрит" - каза Мухина.

Според нея като първо хранене е по-добре да се използват алкални продукти, които няма да повлияят негативно на лигавицата на храносмилателната система. Овесените ядки и омлетите са чудесни за закуска - заключи диетоложката.

Диетологът Елена Соломатина смята, че за закуска е най-добре да се яде овесена каша, защото тя има обгръщащ ефект и добро въздействие върху стомашно-чревния тракт. Според нея овесената каша съдържа много витамини от група В, необходими за нормалното функциониране на нервната система, както и фибри и магнезий.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай