Юни идва с дъждове и жега до 36 градуса

Вадете банските, но не прибирайте якетата, съветват синоптиците

Юни идва с дъждове и жега до 36 градуса | StandartNews.com

Хладно и горещо време ще се редуват през юни. Максималните температури през месеца ще бъдат между 31 и 36 градуса, прогнозират метеоролозите от БАН. По думите им най-ниските пък ще са между 8 и 13 единици по Целзий. Юни ще бъде и най-дъждовният месец за по-голямата част от страната. Небето ще продължава да се изсипва в началото на месеца. След кратко затишие дъждове отново ще тормозят народа и около 9-12 юни. Тогава се очакват и градушки. Между тях ще има относително по-стабилно време - предимно слънчево. Тогава валежите ще бъдат по-локални, а дневните температури - по-високи.

Само през първите дни на месеца ще бъде относително по-хладно. Кратко захлаждане ще има и през третото десетдневие. Температурата ще се задържи около 21-22 градуса.

През второто десетдневие времето ще утихне, облачността ще намалее и се очаква значително покачване на средните температури с 3 градуса до 24-25 градуса. Тогава времето ще е идеално за събиране на тен край басейните и по плажовете. Слънцето няма да е толкова силно и хората спокойно ще могат да събират здравословен загар. Не забравяйте да използвате слънцезащитни кремове, съветват специалистите. Очаква се тогава планинарите също да бъдат доволни, тъй като времето ще е идеално за разходки из Рила, Пирин, Родопите и Стара планина.

Последните дни от юни очаквано ще бъдат най-топли. Живакът в термометрите тогава ще закове 30-32 градуса.

Повече за метеорологичната обстановка четете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай