Йоско: Интернет е гилотина за духа

Йоско: Интернет е гилотина за духа | StandartNews.com

София. "Интернет е гилотина за духа. Отрова", каза пред Антон Хекимян в "Тази събота" Йосиф Сърчаджиев. Големият актьор, който след преживения преди години инсулт по-често режисира, е потресен и от думите и фразите из медийното пространство. Той не може да се начуди на безразборното използване на определения като "култов" и "безхаберен".
Йоско ще поставя пет от най-големите класики в световната драматургия. Само в това открива смисъла и вярата.

"Много хора умират от ударите, аз - не. До мен винаги е жена ми Райна Томова. Тя е моят дух. И дъщеря ми Ани, и двамата ми внуци. Баща им е испанец, но всички са тук, в България. Животът е прекрасен. Особено когато се върнеш от оня свят. Винаги е имало и ще има добро и зло, драма и комедия, сълзи и усмивки. Много сган щъка напоследък. Но когато се отхлупи капакът на дълго затворена тенджера, нещата се смесват. София вече няма вкус и аромат, а е пълна с намръщени хора, които не очакват нищо от никого. Много е потискащо. Но в подобни моменти поглеждам към Витоша. Моето село също е страхотно - с тишината, с уханието на чушките".

Сърчаджиев е убеден, че българската нация няма да се затрие, но бавно и полека от голяма и буйна река се превръща в тясна и малка. "Гадно е. На широкото се плува много по-красиво".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай