Враца в сълзи: Смърт за убийците!

Враца в сълзи: Смърт за убийците! | StandartNews.com

Гневни врачани се събраха на протестно шествие заради убийството на Тодор и тази вечер, предаде tribali.info.
Тълпа от стотици хора се събра на площад "Македноя", а след това се отправи към лобното място на 18-годишното момче. Събралите се врачани искат максимални присъди за биячите, справедлив процес и недоволстват от страта на разследването на случая.

Протестиращите са издигнали лозунги с надпис „До кога, до кога, до кога?", ‚Да спасим бъдещето на България", „Един човешки живот не струва 5 години". Съучениците на момчето държат в ръцете си некролози на Тодор, цветя и запалени свещи. Възмутена жена заяви, че се срамува, че е врачанка, заради агресията по улиците и смъртта на 18-годишния. Събралите се хора заявяват, че не са доволни от полицията и прокуратурата. Не са доволни и от правителството, което не взима никакви мерки. „Доката има такова правителство, което да толерира и позволява това да се случва, така ще бъде и занапред", коментира един от недоволние граждани. Шествието се движи бавно, заради множеството хора. Доката се придвижват протестиращите скандират „Смърт за убийците". Те бяха заснети и от дрон, който замалко да нарани някой от шествието, след като се оплете в клоните на дърво.

Когато протестното шествие стигна до лобното място на убития Тодор срещу Дома на науката и техниката недоволните граждани и опечалените близки се поклониха пред паметта на починалия и поднесоха букети от бели рози. След едноминутното мълчание протестиращите започнаха да ръкопляскат, като по този начин изразяваха недоволствот си. Те призовават хората, които стоят и ги наблюдават от терасите си да се присъединят към тях.

Протестиращите изригнаха и срещу кмета на града, който нарекоха некадърен, защото не е въдворил ред във Враца. „Да си ходи, този некадърник", „Два месеца вече нищо не прави за града ни", възмущаваха се хората. Сред тях е и бабата на „самоубилия се" Стефан, която изразяваше и съпричастността си към близките на Тодор и подкрепяше протестиращите в исканията им. Недоволните граждани се заканиха и да направят подписка, с която искат смъртно наказание за биячите на Тодор. Шествието се насочи към районното полицейско управление и площад "Христо Ботев", където трябва да приключи.
Протест срещу агресията и убийстовото на Тодор и в подкрепа на врачани се провежда тази вечер и в София пред Съдебната палата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай