Внимание! Метео Балканс каза за голяма опасност

За какво явление става въпрос

Внимание! Метео Балканс каза за голяма опасност | StandartNews.com

Meteo Balkans предупреждаваме, че високите температури могат да доведат до промени в плановете за зимни спортове, като се очаква снеготопене и дори висок риск от лавини. 

Това съобщиха от метеорологичната служба.

Въпреки това, топлите дни се очаква да донесат радост и усмивки на мнозина, особено тези, които предпочитат по-топлите метеорологични условия. Метеоролозите ни призовават хората да следят редовно прогнозите и да бъдат готови за всякакви изменения в атмосферните условия.

Прочетохме, какви ли не заглавия и анализи, за очаквана снежна зима, но прогнозата, която издадохме, че Коледа по скоро ще е по-топло е на път да се осъществи. 

След очакваното кратко захлаждане от утре (22-ри декември ) и дори валежи от сняг в планинските райони ни предстой ново затопляне. През следващите дни циркулацията ще е  зонална (от западна).

Причината е, че очакваме да се изгради гребен на високо налягане, свързан с разширение на антициклона от Западна Европа и към нашата страна преносът ще е по скоро югозападен. До края на текущата седмица и началото на втората, температурите ще се повишат. Очакваме дори през вторият ден на Коледа те дори да надминат 15°C.

В заключение, вторият ден на Коледа ще бъде отбелязан с неочаквано по-топло време, но от преходните години това вече е нормално. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай