Влюбени от Африка се женят в Ягодинската пещера

Влюбени от Африка се женят в Ягодинската пещера | StandartNews.com

Все повече двойки искат брачна церемония под земята

Българска двойка, която работи от години в Африка, се прибира в родината си, за да се врече във вечна вярност в Ягодинска пещера. Желанието им да извършат тържествения ритуал на 27 август в галерията на пещерата. Общо четири двойки са заявили желание да си кажат заветното "да" и подпишат брак в красивата пещера през август.

"Възможно е техният брой да нарасне", коментира Сергей Генчев - уредник на Ягодинска пещера. Според него интересът към брачната церемония под земята е от няколко години. Миналата година двойка от Нигерия пристига специално, за да чуе Менделсон и родопски гайди в пещерата, която има славата на една от най-красивите у нас. Организаторите на ритуала обаче в последния момент били принудени да сменят мястото на церемонията, тъй като младоженката се е уплашила и не пожелала да влезе в подземието.

"Бяхме принудени да извършим церемонията на входа на пещерата, но успяхме да ги бракосъчетаем", разказа още Сергей Генчев. През последните месеци хит сред любителите на нестандартните церемонии е другата голяма туристическа атракция в района - Орлово око.

"Вярно е, има желаещи да се бракосъчетаят и на Орлово око, но интересът към пещерата си остава силен", коментира още Генчев. Гостите и младоженци тръгват с гайди от Ягодина, а после с джипове катерят до върха, където кметът на Ягодина извършва гражданския ритуал. Вместо Менделсонов марш тържеството тече на фона на родопска музика, а чашите звънко се чупят направо на площадката под облаците с уникална панорамна гледка. Последната сватба от 4 юли 2015 г. се случила пред очите на очарованите туристи, пристигнали на възвишението с 1563 метра надморска височина и уникална гледка. Така регионът на Ягодина се сдоби с още един нестандартен вариант за сватбено тържество, след като Ягодинската пещера от години е хит за авантюристично настроени младоженци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай