Вложители в КТБ търсят международна помощ

Вложители в КТБ търсят международна помощ | StandartNews.com

Утре отново излизат на протест

София. Вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ) ще наемат международната разследваща компания CCI AG (Competitive Corporate Intelligence AG) за проследяване на изчезналите средства в банката, стана ясно на пресконференция на вложителите, участници в групата "КТБalive".

Адвокат Александър Пелев, главен представител на CCI AG, разясни, че основната дейност на компанията е проследяване на парични потоци и активи в международен мащаб. Компанията извършва предварителни проучвания по казуса КТБ, но поръчка не им е възложена още

Компанията не е ангажирана официално, нямаме подписан договор с вложителите в КТБ, самите те са в процес на организация на структурата, която да ги проследява юридически, разясни Пелев.

Божидар Томалевски от "КТБalive" и председател на "Другата България" обясни действията на вложителите в КТБ оттук нататък:

На първо място, утре пред Народното събрание ще се проведе протест с бидони от 12.00 часа.

След това без конкретен ден или час, все още вложителите предвиждат протестни акции пред домовете и офисите на, както те ги нарекоха, "известни крадци в България, облагодетелствали се от активите на КТБ", както и блокиране на важни за София точки, улици, булеварди, площади, ВиК центрове и места за електроснабдяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай