Вижте някои от най-скъпите алкохоли в света

Сред тях са водки, коняци и текила, които достигат милиони долари

Вижте някои от най-скъпите алкохоли в света | StandartNews.com

Сред обикновените ценители на спиртните напитки добрият алкохол се асоциира с цени в пределите на няколко десетки долара за чаша. Но всъщност има напитки, например, коктейла "Уинстън", чиято цена за чаша възлиза на почти 13 000 долара, пише Блиц.

Но дори и тази уникална алкохолна напитка, в която влизат най-редките ликьори и един от най-ценените от познавачите коняци Cuvee Leonie от 1858 година Cognac Croizet, не може да се нарече скъп.

Той по-скоро се нарежда на последните места в тази "златна класация".

Първенците в класацията са така наречените "милионници". Например, водката Diva със специална тройна филтрация, която се оценява на милион долара. В какво се състои прелестта ѝ, както разбирате, знаят малцина. 

Още по-яко в класацията изглежда конякът със столетна давност Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagn. Бутилка от тази напитка ще ви стъпи два милиона долара. Все пак трябва да се отбележи, че тук и бутилката добавя към цената - тя е направена от платина и злато, украсена е с 1000 брилянта. 

И накрая, самотна на върха на "алкохолното безумие" стои мексиканската текила Pasion Azteca. Бутилка от този нектар се оценява на три милиона долара - производителят е Tequila Ley, дизайнер на бутилката е Фернандо Алтамирано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай