Випове обсипаха с подаръци Мария Конакчиева

Випове обсипаха с подаръци Мария Конакчиева | StandartNews.com

Мария Конакчиева, която е безспорен лидер на връзките с обществеността, които поддържа Френският културен институт със София, България и света, бе обсипана с подаръци и цветя за рождения си ден, празнуван "на патерица". Прочутата и очарователна дама, истинска жрица на "свободата, равенството и братството", посрещна в изисканите зали на площад "Славейков" отбрано международно общество. Гийом Робер, директорът на Френския културен институт, й поднесе картина, рисувана от Станка Желева. С още едно авторско и ярко платно с африкански мотиви пък я изненада и дъщерята на президента.

"Мария е истинска баронеса, горди сме, че сме заедно от толкова години", беше не само галантен, но и искрен мосьо Робер. "Цял живот ще съм благодарна на Франция, че ми подаде ръка в труден момент, и винаги съм се гордяла, че съм българка", сподели Конакчиева. На екрана се завъртяха снимки на абсолютно елегантната Мария с някои от най-известните мъже и жени в политиката и културата на Европа - от Никола Саркози и Силви Вартан до Анна Карина и Патрисия Каас. Сред дамите и господата, които разцелуваха Мария преди вечер, бяха дипломати, артисти от всички жанрове, бизнесмени, журналисти. Първи огромните си букети и армагани поднесоха съпругата на аржентинския посланик Гийермо Азрак, Женевиев Хаузер - жената на австрийския дипломат номер едно у нас, консулът на Франция Изабел Енгелке.

Севда Шишманова, Павел Станчев и Константин Вълков поднесоха комплиментите на електронните медии, а Пламен Карталов и Емануела Шкодрева - на академичните сцени. Богдана Карадочева и Стефан Димитров също прегърнаха старата си приятелка. Слава Иванова и Аделина Филева изразиха почитанията на най-големите ни галерии към Мария. ВИП обществото се зарадва на архитект Мария Батоева, която от години лети между София и Лондон. Да се възхитят за пореден път от Мария дойдоха Христо Куртев, финансовият консултант Атанасиос Петрополус, шефът на Българо-френската камера Стефан Делайе и почетният й председател Патрик Фабр... Мария, която владее до съвършенство както протокола, така и правилата на автентичното бохемско парти, почерпи с блюда по атрактивни рецепти от България, Франция и Северна Африка. Великите хитове на Едит Пиаф и Жо Дасен бяха черешката на тортата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай