Вигенин: Рисковете от бежански поток остават

Вигенин: Рисковете от бежански поток остават | StandartNews.com

Много е важно за гражданите на община Петрич централната и местната власт да поддържат висока степен на готовност за реакция, ако бежанският поток се пренасочи през българо-гръцката граница. Това заяви депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин в разговор с кмета на Петрич Димитър Бръчков. Двамата обсъдиха резултатите от срещата Европейски съюз - Турция в Брюксел, като се съгласиха, че прилагането им на практика може да разреши кризата в средносрочен план, но рисковете ще останат високи, особено в следващите месеци. Кметът информира за проблемните въпроси, наследени от предишното управление и изрази увереност, че екипът му ще се справи с предизвикателствата. Кристиан Вигенин от своя страна изрази надежда проектите по трансграничното сътрудничество да получат подкрепа от правителството и да бъдат разширени съвместните инициативи със съседната македонска община Струмица, управлявана от лидера на македонските социалдемократи Зоран Заев.

По-късно Вигенин пристигна в петричкото село Долна Крушица, където подкрепи кандидата на БСП Симеон Тилев за кмет на селището.

Аминистративен съд – Благоевград обяви за недействителен избора на управник на 25 октомври миналата година и тук ще има частични кметски избори на тази неделя. Сега в битката се впускат трима кандидати. Борис Тупаров е издигнат от ПП „Българска нова демокрация", Митко Тилев отново е изборът на ГЕРБ, а двамата ще имат конкуренция в лицето на Симеон Тилев от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай