Вечният романтик Хулио Иглесиас се скри за 80

Рекордьорът на Гинес вероятно има проблеми заради стари травми

Вечният романтик Хулио Иглесиас се скри за 80 | StandartNews.com

Той притежава звезда в холивудската Алея на славата, Рицар е на Почетния легион на Франция, два пъти влиза в Книгата с рекордите на Гинес - като продал най-много албуми на различни езици по света и като латино изпълнителя с най-много изкупени дискове в историята. Хулио Иглесиас, който има осем деца и десетки албуми в 300-милионен тираж, удари 80. Вечният романтик, носител на всевъзможни награди, е празнувал юбилея с петимата си синове и трите си дъщери от двете си законни съпруги, журналистката Исабел Прайслер и топ модела Миранда Рийнсбургер. От първата са Мария Исабел, Хулио Хосе и Енрике. От втората са Мигел Алехандро, Родриго, близначките Виктория и Кристина, Гийермо. Някои медии обаче подозират, че дистанцията на световноизвестния певец от светската суматоха е заради разклатеното му здраве. Според водещите на аржентинско предаване Иглесиас страда от стара травма, която предизвиква толкова силни болки, че понякога му се налага да се придвижва с инвалидна количка. Смята се, че Иглесиас е редуцирал общуването дори със стари приятели, за да няма изтичане на информация за болежките му. Самият Иглесиас, изнесъл над 5000 концерта в над 500 града по света, споделя в интервюта, че не мисли за смъртта – тълкува я като дълга разходка.

Певецът, чиито хитове звучат на 14 езика, а той е притежател на повече от 2600 златни и платинени отличия, има бурен живот. Роденият в Мадрид Хулио още като юноша е убеден, че футболът е неговото бъдеще, въпреки че баща му, д-р Хулио Иглесиас Пуга, е гинеколог. Момчето учи в католически колеж, където диригентът на църковния хор го предупреждава състрадателно, че от него музикант няма да излезе. И той с радост се отдава на спорта. На 15 е, когато го викат в младежкия отбор на Реал Мадрид да пази вратата – тогава дели съблекалня с Веласкес, Гроссо, Де Фелипе, Луис Коста, Еспехо, Ернандес. Като студент в Юридическия факултет на Мадридския университет е абсолютна звезда на терена. В пети курс напуска Алма матер и се дипломира на 58. Иглесиас и досега си спомня за дните след тежката автомобилна катастрофа, която поставя край на мечтите му за футболна слава. Когато се убеждава, че ще оцелее, грабва китарата и започва да композира. През 1968 година за първи път участва в националния конкурс в Бенидорм – испанския „Златен Орфей“. Никому неизвестният дебютант прибира три от отличията – за най-добро изпълнение, за най-добър текст и за най-добра песен - “Животът продължава”. Хулио няма общо с истерията на рока от края на 60-те – той е по баладите. А те изискват елегантен тъмен костюм, бяла риза и черна вратовръзка, благодарение на тях пък няма нужда да скача по сцената, което не му е и възможно след операцията на гръбначия стълб. Още тогава гласът му носи много емоции на феновете – не само на жените, чиито колене омекват от сластния му тембър. Хулио твърди, че има хиляди, които пеят по-добре и от него, и от Лучано Павароти, но страстта е най-важната във всеки шлагер.    

През 90-те има проблеми с финансовата полиция - след гастроли в Япония, Мексико и САЩ забравя да плати данъците си. Това се разчува, когато се кани да инвестира във вили и петзвезден хотел в Аликанте. Но за него винаги се носят какви ли не слухове – като този за хонорар в размер на 500 000 долара за рецитал на сватбата между руския милиардер  Андрей Мелниченко и певицата модел Александра Николич. Друга скандална версия гласи, че тест за бащинство доказва с 99,99 процента родителството му на Хавиер Санчес, чиято майка е бивша португалска танцьорка. Адвокатът на претендента обаче призна, че генетичният материал е взет тайно от боклук в Маями и по-късно съд във Валенсия прекрати всякакви домогвания. 

Иглесиас има своите малки странности - не пее през зимата, но пък с кеф плува в студена вода. Затова сърцето му е здраво, а вече отдавна се въздържа от пластични операции. Преди няколко години се смяташе, че Иглесиас разполага с 500 милиона евро, но вероятно вече са повече. В безкрайните флиртове на Хулио Иглесиас има и българска връзка: на младини той и Ахинора Куманова прекарват 14 божествени дни и нощи на екзотичен остров. Когато Нора Нова почина, той й отдаде почит с думите: „Беше красива и забележителна жена“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай