Вандали посегнаха и на Стамболов

Вандали посегнаха и на Стамболов | StandartNews.com

Велико Търново. Вандали посегнаха на документалната изложба, посветена на 160 години от рождението на Стефан Стамболов, подредена пред Факултета по изобразително изкуство в центъра на Велико Търново. През нощта част от платната от винил са били разкъсани, а металните пана съборени на земята, съобщи директорът на Регионалния исторически музей Иван Църов.

Пораженията са отстранени, но изложбата става обект на вандализъм за втори път. Предишната вечер е било бутнато едно от платната. Експозицията беше открита на 31 януари по инициатива на музейното ръководство. В нея са включени повече от 70 снимки, писма и любопитни документи, свидетелстващи за ранните години на Стамболов, когато той е в родното Търново и в Одеса, където учи.

Засегната е също революционната му дейност, участието му в национално-освободителното движение, както и политическата му кариера. Цитати и мисли на Стамболов пък свидетелстват за уменията му като публицист и поет. Служители на музея успяха да възстановят снимките и изложбата отново може да бъде видяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай