„Употребявани“ маратонки за $734 пусна Gucci

Имитация на класики от 70-те години! Сякаш са от магазин втора употреба

 „Употребявани“ маратонки за $734 пусна Gucci | StandartNews.com

 „Употребявани“ маратонки за $734 пусна Gucci

 

Пазарът на обувки процъфтява и много брандове се стремят да пуснат нещо ексклузивно, пише Upsocl. Но що се отнася до маратонките, доскоро те изглеждаха все по-футуристично. И въпреки че модата обикновено се завръща, винаги може да се привнесат и съвременни тенденции, както доказва и марката Gucci.

Брандът реши да последва примера на модната марка Golden Goose Deluxe Brand, която стана известна със своите умишлено състарени обувки. И пусна на пазара нови маратонки Gucci от колекцията Cruise 2019. По външен вид те почти не се различават от ретромаратонките от 70-те с изключение на тяхната „фабрична износеност“- видът им е сякаш са носени поне пет години. На новината хората реагират бурно. Някои ги сравняват с „татковите маратонки“ и с обувки от секън хенд, други пишат, че е по-евтино да си купят нови и сами да си ги изцапат. "Не ги оставяйте да се виждат у дома, иначе майка ви ще ги изхвърли", се подиграват в мрежата.

Идеята на Gucci е да им се даде износен винтажен ефект, но мнозина смятат, че дизайнерите са се престарали. Затова пък качеството им е отлично и е гарантирано, което оправдава и тяхната цена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай