Цветна мания във властта

Цветна мания във властта | StandartNews.com

След Бойко във Фейсбук заваляха снимки с красиви растения

Бареков показа и кучето си, Рут Колева се фотографира на стълбите

След като Бойко Борисов се похвали във Фейсбук с магнолиите си, цветна мания обзе социалната мрежа. Сред масовите неизвестни собственици на магнолиеви дръвчета се откроиха и няколко популярни лица като евродепутата Николай Бареков и певицата Рут Колева.

"Кучето ни Бари, порода алабай, много обича магнолиите. Порасна много, вече тежи два пъти повече от Мария", похвали се Бареков. "Магнолиите ми, на стълбите ми, на римът ми. Любими са ми", написа и Рут Колева.
Далеч по-елегантно цветята си обичат да показват и евродепутатът Илияна Йотова, зам.-председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, която е въвела практика навсякъде около нея да има цветя. С годините се е научила да разпределя времето си между Брюксел, София, Страсбург, Пазарджик, Видин, Кюстендил, Бургас. Всички градове са й важни, прави офиси, обучава екипи и се среща със стотици хора. Обича цветята и признава, че дори в сивия офис в Европарламента има красиви розови хортензии.

Цветето грее до бюрото й и в следващия мандат. Навсякъде, където разкрива информационни центрове, цветята стават част от обзавеждането, казват младежите от екипа й. Често търси сама новите саксии, които стават част от новите информационни центрове в страната.

Зам.-председателят на АЛДЕ в ЕП и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова също има време за любимите орхидеи. Очаквано, симпатизанти и съпартийци радват Хюсменова с фините цветове при всеки повод. Съвсем наскоро имаше такъв при откриването на информационен център в Търговище. Събитието бе заедно с жените от ДПС в града, които се включиха и в семинар на тема "Политиката за равенство на половете в ЕС. Подкрепа за жени и деца, жертви на домашно насилие".

Соцдепутатката Мая Манолова е получавала неведнъж едни от най-пищните букети точно от парламентарните си опоненти от ГЕРБ за рождения си ден. Червеното острие обича цветята и у дома отделя време за тях. По време на предизборна кампания обаче Манолова организира акция за разкрасяване на родния Кюстендил. Заедно с активисти на БСП Мая зася една дузина теменужки в центъра на града.

Шефката на комисията по култура в парламента Поли Карастоянова също обича цветята. За разлика от премиера Бойко Борисов Карастоянова има много снимки в цветни градини и то главно с лалета - едни от най-любимите й цветя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай