Тодор Караиванов се връща начело на Свиленградската митница за 45 дни

Тодор Караиванов се връща начело на Свиленградската митница за 45 дни | StandartNews.com

Хасково. Ексначалникът на Свиленградската Митница Тодор Караиванов поема поста отново идния понеделник.

За „Стандарт" самият Караиванов обясни, че засега ще управлява тежкото Митническо южно звено не като титуляр, а само с командировъчна заповед за 45 дни.

Митница Свиленград е единствената във ведомството без титуляр вече година и половина. След като Тодор Караиванов бе преназначен като експерт в дирекция „Митническо разследване и разузнаване" в Централното митническо управление в София, постът беше овакантен.

С идването на служебното правителство в третия му етап беше спрян конкурса, до който беше допуснат като единствен кандидат временно изпълняващият длъжността началник на Митница Свиленград Валери Стайков, с мотив, че има нарушения по процедурата.

Това доведе отново до оголване в ръководството и се наложи пловдивско подкрепление в лицето на заместник – директор на Митница – Пловдив Боян Тодоров, който също беше назначен със заповед за 45 дни.

Преди седмица и обявеният от завърналия се на бял кон начело на Митниците Ваньо Танов конкурс също се оказа ялов. Трима кандидати се явиха на него, но всички отпаднаха още в първия му документален етап, защото не успяха да покрият минималните изисквания за поста.

Караиванов е родом от Харманли и има 14-годишен стаж на митница "Свиленград". Там той бе и началник от 1 февруари 2011 г. до август 2013 г.,когато бе преназначен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай