Тайната на червения дъжд

Тайната на червения дъжд | StandartNews.com

На днешния ден християните почитат паметта на св. Ап. Филимон и св. Михаил Българин. "Светото дете", както са наричали св. Михаил, е заради неговата добрина и милостинята, която е раздавал на своите бедни сънародници. Смята се, че той е от град Потук (днешен Батак). Бил е войн при император Михаил III. Благодарение на неговите деяния след завръщането му в родните земи и последвалата го духовна и нетленна сила той е канонизиран за светец от Евтимий Великотърновски, който му съставил житие, пазено до наши дни. Мощите му са пренесени в патриаршеската катедрала "Св. Възнесение" от цар Калоян по време на Второто българско царство, откъдето през следващите векове изчезват. Не е случайно, че имената на тези двама светци се почитат само ден след празника на християнското семейство.

А като статистика - днес е 326-ият ден от годината. И за съжаление, според пророчествата на д-р Мишел Дьо Нотрдам, около тази дата след една година ще започне Третата световна война. Аз бих добавил, че тя вече отдавна е започнала чрез неконтролируемия поход на простотията, мързела, злобата и завистта. Станахме световноизвестни с продажбата на децата си. С какви ли не престъпления, присъстващи във всекидневните новини. За това, че някой си позволява да стреля срещу монах пастир, достойно трудещ се, за разлика от стотици хиляди други. Явно съществува каста в нашето общество, която желае да срине силата на вярата в българщината, а от там да се разпръснат и без това малкото ни останали деца по всички страни на света като прах от ритуална урна.

Много пъти съм чувал да се казва, че "човек не трябва да прави лошо, защото Господ гледа и помни", както и че "Господ е българин". Но най-използваната фраза в последно време е "яжте, пийте и си носете новите дрехи". А тези, които нямат нови дрехи, ръфат сух хляб и гледат в една точка. Но може би те чакат червения като кръв дъжд, който на 25 юли 2001 г. заваля над Западна Индия, област Керала. Това явление се случило още няколко пъти през следващите месеци и години над целия западен бряг над субконтинента, заради което листата на дърветата изгорели. Според учени от катедрата по микробиология към Университета в Шефилд пробите от този дъжд са първите образци за извънземен живот. Тези данни са публикувани във вестник "Обзървър". Основният проблем е, че материалът няма ДНК. Местните твърдят, че часове преди да се появят първите капки червен дъжд, над Керала се е чул гръм. Вероятната причина за това е метеорит, който е навлязъл в земната атмосфера и се е пръснал. Месеци по-късно научна експедиция е намерила частици от този метеорит с червени капки. Те са съставени от 50% въглерод, 45% кислород, със следи от желязо и натрий. Дали целта на този дъжд не е била да нахрани, инкубира, а може би и да унищожи яйцата на извънземните, които наскоро бяха открити в аризонската пустиня?

По-горе описаните явления според някои учени са част от визуализирането на теорията за панспермията. Основният герой на тази теория е спората. Но за добро или лошо тя е навсякъде между нас. Във въздуха, земята, водата, оцеляваща в огъня. Неразделен спътник на нашата храна и алкохол. Да не говорим за сладкишите. "Навсякъде гонена, навсякъде приета" - това е гъбичната клетка. Според Seeger и Будвиг туморните клетки са абсолютно копие на гъбичните клетки, и то защото фунгата има свойството да потиска енергиите на различните свои квартиранти. Най-непослушните от тях са плеоморфните бактерии, които произвеждат метаболити. Това става чрез блокиране на оксидационните процеси - основен източник на енергия в клетките. По този начин те създават анаеробна енергия, която има свой собствен цикъл. Според гореспоменатите учени, тя причинява запушване на цитохронната система. Това активира съдържащи винена киселина дрожди, които атакуват ябълчената киселина в нашия организъм. Съществува теория, която казва, че човешкото тяло има свойството да ограничава тези процеси чрез капсулиране. Друга пък твърди, че началото на тумора е биофилм, който микроорганизмите използват спрямо имунната система. И тук идва лошият момент - някои от плеоморфните бактерии и кандида клетки произвеждат свой хормон на растежа.

Дали има нещо общо между цялата описана фактология? За някои това може да бъде паранормално. Август 2008 г. - Луис и Кумар на конференцията по астробиология докладват: "Червените клетки е възможно да са извънземна форма на живот. Тези клетки могат да претърпят бърза репликация дори при изключително висока температура от 300 градуса по Целзий".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай