Тайната история на Алла Пугачова! Как любимката на Брежнев и Горбачов става шпионка

Пугачова е народен артист на СССР, в САЩ я поставят до Елвис и Майкъл Джексън, влиза в топ 100 на най-влиятелните жени

Тайната история на Алла Пугачова! Как любимката  на Брежнев и  Горбачов става шпионка | StandartNews.com

* "Златният Орфей" и песента "Арлекин" изстрелват Алла на върха на славата

* Пугачова е народен артист на СССР, в САЩ я поставят до Елвис и Майкъл Джексън, влиза в топ 100 на най-влиятелните жени

Любимата на много руснаци певица Алла Пугачова остана сама на рождения си ден. Тя бе поканила много приятели, но поради атаката на Иран срещу Израел и прекъснатия въздушен трафик никой от гостите не успя да пристигне на тържеството, пише "Комсомолская правда". Съпругът й Максим Галкин също не е бил с нея, защото не е бил в Израел.

Дъщеря й - певицата Кристина Орбакайте, поздрави майка си с пост в Instagram и сподели архивни кадри от съвместни изпълнения. Но пък в навечерието на 75-ия си рожден ден Пугачова сама си направи подарък, пусна любовната песен "Плача". Текстът и музиката са написани преди пет години от композитора Леонид Агутин за неговата 50-годишнина. Тогава обаче примадоната не успя да изпълни песента с него поради заболяване.

Вместо подаръци за 75-я си рожден ден, любимката на съветските и руски лидери от Брежнев, през Елцини до Горбачов, народната артистка на СССР, най-известната певица в Руската федерация, е заплашена от обявяването за шпионин. В края на март ръководителят на Федералния антикорупционен проект Виталий Бородин заяви, че Генералната прокуратура е започнала процедура за признаване на Пугачова за чужд агент. По-късно телеграм каналът SHOT съобщи, че певицата може да влезе в съответния регистър точно за годишнината си.

В същото време в края на март депутатът от Държавната дума Сергей Соловьов отбеляза, че е твърде рано да се говори за вземане на решение по този въпрос. "Уверен съм, че проверката ще бъде извършена задълбочено, изчерпателно и обективно", каза той.

"В редиците на чуждите агенти"

През 2022 г., след като Русия започна войната в Украйна, съпругът на Пугачова - Максим Галкин, беше признат за чуждестранен агент. Министерството на правосъдието в Русия смята, че той е получил пари от Украйна "докато е извършвал политическа дейност". В отговор Пугачова поиска да бъде включена "в редиците на чуждестранните агенти", тъй като споделя позицията на съпруга си. 

Още през 2022 г. Пугачова, Галкин и двете им деца напуснаха Русия. Алла обяви, че е заминала за лечение и почивка, но в крайна сметка е останала в чужбина и през май 2022 г. е получила израелски паспорт. В изгнание певицата се занимава основно с отглеждането на наследниците си - близнаците Лиза и Хари на 10 г., също така често посещава представления на сънародници. В социалните мрежи тя пуска публикации от изпълненията на "Машина на времето", Манижи, Зиверт, Валери Меладзе и други.

За последните 2 г. Алла се е завръщала в Русия три пъти. Първо през септември 2022 г., за да се сбогува с първия президент на СССР Михаил Горбачов. След това в социалните мрежи тя призна, че "отдавна не е плакала така". "Епохата, в която получихме свобода, отмина. Горбачов отхвърли насилието като начин на политика и поддържане на собствената си власт", написа певицата и призова всички да са готови на компромис.

За втори път Пугачова дойде в Русия през май 2023 г. за погребението на модния дизайнер Валентин Юдашкин. През ноември 2023 г. изпълнителката отново се завърна в родината си, предполага се, че е решила проблеми с недвижими имоти и наследство. 

Според документите, получени от уебсайта kp.ru през 2022 г., артистката има апартамент в Москва, два парцела и два гаража. Източникът посочва Галкин като собственик на замък с 20 стаи в село Гряз и тристаен апартамент в покрайнините на Москва. В Израел Пугачова и Галкин живеят в триетажно имение от бял мрамор с панорамни прозорци, просторна тераса, плувен басейн и бомбоубежище. Медиите съобщиха и че двойката е купила мезонет в  Кипър за 10 милиона евро, разположен в кулата на елитен жилищен комплекс в град Лимасол.

Албумите й в "западен" стил

Родената на 15 април 1949 г. в Москва певица записва първата си песен "Робот" през 1965 г., а две години по-късно дебютира като автор на песни с текста и музиката на "Единственият валс". Няма официален студиен запис от нея, тъй като е изпълнявана само по време на турне. Тогава тя пътува из Арктика като част от пропагандния екип на радиостанция "Юность". Добива популярност през 70-те години на миналия век, след като печели българския музикален конкурс "Златният Орфей" с песента "Арлекин". След тръгва на турне из Съветския съюз и да се появява по телевизията. Нейните песни стават сензация. За филма "Пяна" Алла написва първия съветски диско хит в италиански дух. В други композиции се долавят мотиви на "Бийтълс". Кънтри стилът я очарова и тя го вплита в песните си. Някои от албумите й по това време звучат твърде "западно", но на Пугачова е позволено всичко. Върхът на таланта й като автор е албумът "Колко е труден този път" (1982), в който тя е написала 12 от 16-те песни (останалите са композирани от Реймънд Паулс и Владимир Висоцки). Албумът съдържа всичко - от прог рок до фънк, от реге до фолк. И няма нищо общо със "застоялата" съветска песен.

През 80-те години на миналия век, след турнето на Пугачова из американските градове, списание Billboard я поставя наравно с Елвис Пресли и Майкъл Джексън. По същото време тя оставя музикалните си експерименти на най-прогресивните си партньори - електронния инженер Юрий Чернавски и рокаджията Владимир Кузмин.  През 90-те години внезапно се запалва по шансона и дава зелена светлина на жанра. През 1997 г. се раждат стихове и музика за "Примадона", с която Пугачова отива на Евровизия в Ирландия. Две години по-късно тя написва "Свещ" по стиховете на Борис Пастернак. Оттогава не е създала нищо.

Алла Пугачова е носител на званието "Народен артист на СССР", многократен носител на наградите "Златен грамофон" и "Песен на годината", наградена с орден "За заслуги към Отечеството". 

Пугачова напуска сцената през 2010 г., като преди това прави прощално турне с 37 концерта в 13 страни. След това участва само в телевизионни програми и творчески вечери. По време на кариерата си тя има 17 солови записи, общият брой на продадените й албуми надхвърля 250 милиона.

През 2022 г. изпълнителката е включена в списъка на 100-те най-влиятелни жени в света.

"Аз съм единствената звезда в Съветския съюз и Русия. Това е моята позиция", казва Алла.

На 4 март 2024 г. Пугачова издаде първия си албум от 16 години, озаглавен "PS", който включва аудиозаписи от юбилейния й концерт, състоял се  в Кремъл през 2019 г. В интернет се появи и първата й песен от пет години насам и предизвика бурна реакция сред нейните колеги и фенове.

Бизнес и бракове

През 90-те години на миналия век Алла започва да се занимава с бизнес - пуска парфюм "Алла" и серия обувки "Алла Пугачова". "Имате нужда от достатъчно пари, за да не се чувствате унижени", казва тя. През новия век започва да се интересува от политика и през 2005 г. става член на Обществения съвет към президента на Руската федерация, където се занимава със социални дейности.  

Пугачова има зад гърба си пет брака. Първият е с цирковия артист от литовски произход Миколас Орбакас, от когото е дъщеря й Кристина Орбакайте.

След това се омъжва за режисьора Александър Стефанович, за продуцента Евгений Болдин, за певеца Филип Киркоров и последно - през 2011 г., за тв водещия Максим Галкин. Две години по-късно двамата стават родители на близнаци, родени от сурогатна майка. 

 

"Свободата е основното богатство. Аз го ценя, живея с това и ще се опитам да живея до победата на светлината над тъмнината, победата на доброто над злото, победата на истината над клеветата. Да продължим живота си!", написа певицата в един от последните си постове в Instagram.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай